83.تاثیر سطوح مختلف انرژی جیره های غذایی بر شاخص های رشد و ترکیبات لاشه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورش یافته در آب لب شور
نویسندگان: محمود نفیسی(nafisi[at]pgu.ac.ir)
منبع: علوم کشاورزی و منابع طبیعی مرداد-شهریور 1386; 14(3):21-30. (انتشار توسط sid.ir)
خلاصه مقاله:
جهت بررسی تاثیر سطوح مختلف انرژی جیره غذایی بر شاخص های رشد و ترکیب لاشه ماهیان قزل آلای پرورشی (Oncorhynchus mykiss) در آب لب شور، ماهیان قزل آلای با میانگین وزنی 93.11±0.470 گرم به مدت 90 روز در حوضچه های پلی اتیلن به ظرفیت 600 لیتر پرورش یافتند. ماهیان پرورش با جیره غذایی حاوی 35.750 درصد پروتیین و چهار سطح انرژی 3300، 3600، 3900 و 4200 کیلوکالری بر هر کیلوگرم و بر اساس توده زنده حوضچه ها که هر 15 روز یکبار طی عملیات زیست سنجی تعیین شد، تغذیه گردیدند. در طول دوره پرورش، دمای آب 15±2 درجه سانتی گراد، اسیدیته 8.600-7.700، اکسیژن محلول 8.100-6.500 میلی گرم در لیتر، هدایت الکتریکی 25640-25270 میکروموس بر سانتی متر و شوری 15.800-15.600 گرم در لیتر اندازه گیری شد. نتایج حاصله نشان داد که با افزایش سطوح انرژی در جیره غذایی، شاخص های رشد (نرخ رشد، نسبت بازده پروتیین، نرخ رشد ویژه و میزان بهره برداری از پروتیین خالص) و چربی لاشه افزایش، در حالی که قیمت تمام شده خوراک برای تولید هر کیلوگرم ماهی، ضریب تبدیل غذایی، خاکستر، پروتیین و رطوبت لاشه کاهش یافت (P<0.05). نتایج به دست آمده و تجزیه و تحلیل اقتصادی مشخص نمود که جیره غذایی با سطوح انرژی بالاتر، موجب رشد مطلوب تر و کاهش قیمت تمام شده هر کیلوگرم ماهی قزل آلای پرورشی در آب لب شور می شود.