88. تاثیر مواد آنتی اکسیدان و پلی فسفات سدیم برای حفظ کیفیت ماهی قزل آلا در سردخانه
نویسندگان: عاصفه لطیفی()، سهراب معینی()، محمدسعید یارمند()، مهدی یوسفیان().
منبع: علوم کشاورزی ایران 1385; 37(6):973-979. (انتشار توسط sid.ir)
خلاصه مقاله:
در این پروژه تاثیر مواد آنتی اکسیدان و پلی فسفات سدیم برای حفظ کیفیت ماهی قزل آلا در سردخانه مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور نمونه ها در سه گروه مواد آنتی اکسیدانی به مدت 60 دقیقه غوطه ور شدند که در همه آنها 2% پلی فسفات سدیم وجود داشت. گروه اول شامل BHA با غلظت 0.02 تا 0.05 درصد، گروه دوم شامل اسید سیتریک با غلظت 1.5 و 3 درصد و گروه سوم شامل مخلوط دو تیمار 0.05 BHA درصد و اسید سیتریک 3 درصد بود. نمونه شاهد بدون غوطه وری در مواد آنتی اکسیدان بسته بندی شد. آزمایش های اندیس پراکسید PV، مواد ازته فرار TVN، شمارش کلی میکروبی TC و ارزیابی حسی در طی چهار ماه و در دو تکرار انجام گرفت. طبق نتایج بدست آمده کمترین میزان پراکسید مربوط به تیمار ترکیبی آنتی اکسیدان ها (M) به اندازه 7.8 meq/1000g و کمترین مقدار TVN مربوط به نمونه حاوی اسید سیتریک 3 درصد (C2) به میزان 19.7 میلی گرم درصد و کمترین بار میکروبی مربوط به نمونه C2 و M به میزان 1.5´103 کولونی در گرم بود، همچنین تیمار شاهد بالاترین میزان PV, TVN و بار میکروبی را داشت. در ارزیابی حسی نیز تفاوتی بین تیمارها مشاهده نشد و تیمار حاوی اسید سیتریک از درجه مقبولیت بیشتری برخوردار بود.