ghezel ala
تماس منابع دانلود پیوندها مقالات درباره  
   
فیلم و عکس ماهیگیری ورزشی بیماریها تکثیر و پرورش زیست شناسی صفحه اول
عناوین مقالات:
با کلیک روی عنوان، متن
کامل را در سمت راست ببینید
 
 

65. بررسی مورفولوژی غدد جنسی در ماهی قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss پس از تجویز هورمون 17 آلفا - متیل تستوسترون به دو روش خوراکی و / یا غوطه وری
66. بررسی میزان آلودگی انگلی Ichthyophthirius multifiliis در مزارع پرورشی ماهی قزل آلای رنگین کمان استان آذربایجان غربی
67. بررسی میزان بار فسفری سه مزرعه پرورش ماهی قزل آلا به رودخانه هراز
68. بررسی میزان تغییرات لیزوزیم، ایمنوگلبولین، گلبول ها و هماتوکریت خون در ماهی قزل آلای رنگین کمان به دنبال عفونت تجربی با آئروموناس هیدروفیلای بیماریزا
69. بررسی نقش زئولیت طبیعی در کاهش مسمومیت با آمونیاک در قزل آلای رنگین کمان
70. بررسی و جداسازی باکتری ویبریوولنیفیکوس از ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرورشی در اسکله شهید سلیمی نکا
71. بهینه سازی تجویز خوراکی هورمون 17 آلفا - متیل تستوسترون به منظور نر سازی و عقیم سازی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
72. بیماری حباب گازی در ماهی قزل آلای رنگین کمان
73. پتانسیل آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره رزماری (Rosmarinus officinalis) در افزایش عمرماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
74. تاثیر استفاده از آنتی بیوتیک و محلول های فعال کننده در حفظ قابلیت بارورسازی اسپرم قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری کوتاه مدت
75. تاثیر القای تریپلوئیدی بر برخی شاخصهای خون شناسی ماهیان نابالغ تمام ماده قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
76. تاثیر انرژی جیره غذایی و مقدار غذای مصرفی بر رشد و ترکیب لاشه بچه ماهیان انگشت قد قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
77. تاثیر پروبیوتیک پروتکسین بر رشد و زنده مانی لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
78. تاثیر جایگزینی آرد ماهی با پودر ضایعات کشتارگاهی طیور بر رشد و صفات لاشه در تغذیه ماهی قزل آلای رنگین کمان
79. تاثیر جایگزینی کنجاله کانولا بجای آرد ماهی بر رشد، جذب عناصر مغذی و هورمون های تیروئیدی در جیره قزل آلای رنگین کمان پرواری (Oncorhynchus mykiss)
80. تاثیر دما بر کیفیت تخمک ها، پس از سیال شدن آن ها در محوطه شکمی مولدین ماده قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)

 
بعد ادامه فهرست قبل
تبلیغات:


80.
تاثیر دما بر کیفیت تخمک ها، پس از سیال شدن آن ها در محوطه شکمی مولدین ماده قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)
نویسندگان: آذین محققی ثمرین()، غلامرضا رفیعی()،باقر مجازی امیری()، محمدرضا احمدی(mahmadi[at]ut.ac.ir)، امیرسعید ویلکی().
منبع: مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران) 1386; 62(5):263-268. (انتشار توسط sid.ir)

خلاصه مقاله:
در این مطالعه اثر دما بر مدت زمان حفظ کیفیت تخمک ها، پس از سیال شدن آنها در محوطه شکمی مولدین ماده قزل آلای رنگین کمان مورد سنجش قرار گرفت، تا بدین وسیله زمان مناسب جهت تخم کشی از مولدین ماده مشخص گردد. سنجش کیفیت تخمک ها از طریق اندازه گیری میزان چشم زدگی و تخم گشایی صورت گرفت. با توجه به مناسب ترین دامنه دمایی گزارش شده برای زندگی مولدین ماهی قزل آلای رنگین کمان در فصل تکثیر (10-3 درجه سانتیگراد) مطالعه در دو دمای oC 2 ±0.5 و oC 8 ±0.5 انجام شد. در هر یک از دماهای مورد مطالعه از 15 عدد مولد ماده قزل آلای رنگین کمان که به عنوان 15 تکرار آزمایشی در نظر گرفته شدند، در پنج نوبت با فواصل زمانی یک هفته تخم کشی صورت گرفت. نتایج نشان داد که دما به میزان زیادی بر زمان مناسب تخم کشی از مولدین ماده تاثیر گذار است. هنگامی که دما از 2 درجه سانتیگراد به 8درجه سانتیگراد افزایش یافت، حداکثر میزان چشم زدگی و تخم گشایی از هفته دوم به هفته اول پس از سیال شدن تخمک ها انتقال پیدا کرد و سپس روند کاهش کیفیت تخمک ها در هر دو دما مشاهده گردید. همچنین میزان چشم زدگی از رقم 83 درصد برای هفته پنجم در دمای 2درجه سانتیگراد به رقم 3.6 درصد در دمای 8 درجه سانتیگراد کاهش یافت. در مورد میزان تخم گشایی نیز چنین روندی مشاهده شد. کاهش مدت زمان مناسب جهت تخم کشی از بیش از یک ماه پس از سیال شدن تخمک ها در دمای 2 درجه سانتیگراد به دو هفته پس از آن در دمای 8 درجه سانتیگراد نقش دما را در حفظ کیفیت تخمک ها به خوبی نشان داده و تایید می نماید که در دامنه دمایی مناسب برای تولید مثل ماهی با افزایش دمای آب دوره مناسب جهت تخم کشی از مولدین کوتاهتر می گردد. طول این دوره مناسب در دمای 2 درجه سانتیگراد حداقل 21 روز و در دمای 8 درجه سانتیگراد، 14 روز پس از سیال شدن تخمک ها ارزیابی گردید. در واقع باقی ماندن تخمک ها در محوطه شکمی مولدین در دمای 2 درجه سانتیگراد نسبت به دمای 8 درجه سانتیگراد نتایج بهتری را در خصوص نرخ چشم زدگی و تخم گشایی نشان داد. زمان لازم جهت ایجاد حالت فوق رسیدگی در تخمک ها نیز بیش از 224 درجه- روز محاسبه شد. لذا دوره زمانی حفظ کیفیت تخمک، پس از سیال شدن آن، در محوطه شکمی مولد ماده قزل آلای رنگین کمان به شدت وابسته به دمای محیط زندگی ماهی است.

کامل