86. تاثیر ماده ال - کارنیتین روی مراحل اولیه رشد و ترکیبات بدن قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
نویسندگان: سید نصراله حسینی()، سیدجعفر سیف آبادی()، محمدرضا کلباسی()، امیرسعید ویلکی().
منبع: مجله علوم و فنون دریایی ایران بهار 1381; 1(2):41-45. (انتشار توسط sid.ir)
خلاصه مقاله:
در مطالعه حاضر تاثیر مقادیر 0، 400، 800 و 1200 میلی گرم ال - کارنیتین در هر کیلوگرم غذا بر روی رشد و ترکیبات بدن قزل آلای رنگین کمان بررسی شد. به این منظور چهار گروه از ماهیان با وزن متوسط 1 گرم و بیومس کل 100 گرم در هر گروه به مدت 48 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. ماهیان بر حسب دمای آب و وزن توده به میزان 3.7 تا 6 درصد وزن بدن در روز تغذیه شدند و وزن آنها در پایان دوره به حدود 7 گرم رسید. در مقادیر مختلف ال - کارنیتین هیچ تفاوت معنی داری در تیمارهای مختلف روی رشد، FCR و SGR یافت نشد (P>0.05). همچنین در مقادیر مختلف ال - کارنیتین تفاوت معنی داری در میزان پروتئین و چربی بدن نیز در تیمارهای مختلف دیده نشد (P>0.05).