ghezel ala
تماس منابع دانلود پیوندها مقالات درباره  
   
فیلم و عکس ماهیگیری ورزشی بیماریها تکثیر و پرورش زیست شناسی صفحه اول
عناوین مقالات:
با کلیک روی عنوان، متن
کامل را در سمت راست ببینید
 
 

97. رفتارهای تهاجمی به عنوان نشانگرهای احتمالی از فعالیت چشم داشت به غذا (FAA) در ماهی قزل آلای رنگین کمان
98.
سنجش سودآوری مزارع پرورش ماهی قزل آلا در ایلام و بررسی عوامل موثر بر آن
99. شاخص های تغذیه و رشد در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی دوره های مختلف محرومیت غذایی و غذادهی مجدد
100. شاخصهای رشد جمعیت تمام ماده تریپلوئید قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در سال اول پرورش
101. گاماروس دریای خزر (Pontogammarus maeoticus) بعنوان یک منبع کاروتنوئیدی به منظور رنگین کمان ماهیچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
102. گزارش اولین وقوع آکانتوسفالوزیس ناشی از Pomphorhynchus laevis در استخرهای پرورشی قزل آلای رنگین کمان ایران
103. مطالعه آسیب شناسی تجربی باکتری استرپتوکوکوس در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
104. مطالعه اثرات هوشبری اسانس و عصاره گل میخک در ماهی قزل آلای رنگین کمان تحت برخی شرایط کیفی آب
105. مطالعه ایمنولوژیکی بیماریهای ویروسی مشکوک به نکروز عفونی بافتهای خونساز و لوزالمعده ای ماهی قزل آلا
106. مطالعه برخی پاسخ های ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhyncus mykiss) به برخی آنتی ژن های استروپتوککوس اینیایی
107. مطالعه برخی شاخص های خون شناسی ماهیان دیپلویید و تریپلویید قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss
108. مطالعه پراکنش بیماری نکروز عفونی بافت های خونساز (IHN) در پنج استان عمده تولید کننده بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان کشور با استفاده از تکنیک های آنتی بادی درخشان به روش غیرمستقیم (IFAT) و واکنش زنجیره ای پلی مراز (nested-RT-PCR)
109. مطالعه سندرم تلفات بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان های تهران و لرستان
110. مطالعه مقدار بار باکتریایی و مقدار آمین های بیوژنیک قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در طول زمان نگهداری در یخ
111. مطالعه میزان پراکندگی تیپ های B ,A و E کلستریدیوم بوتولینوم در برخی از گونه های ماهیان بومی ایران (قزل آلا، سوف، سنگسر، شیر ماهی)
112. مقایسه LC50 اسانس گل میخک و MS222 در بچه ماهیان تاسماهی ایرانی، قزل آلای رنگین کمان و کپور معمولی

 
بعد ادامه فهرست قبل
تبلیغات:


111.
مطالعه میزان پراکندگی تیپ های B ,A و E کلستریدیوم بوتولینوم در برخی از گونه های ماهیان بومی ایران (قزل آلا، سوف، سنگسر، شیر ماهی)
نویسندگان: حمیدرضا توکلی()، عبدالمحمد طباطبایی().
منبع: مجله پزشکی کوثر بهار 1384; 10(1):13-20. (انتشار توسط sid.ir)

خلاصه مقاله:
هدف: کلستریدیوم بوتولینوم یکی از مهمترین عوامل باکتریایی ایجاد کننده مسمومیت های غذایی است، این باکتری قویترین و کشنده ترین سم باکتریایی شناخته شده در طبیعت را تولید می نماید. هدف از انجام این مطالعه بدست آوردن اطلاعاتی در مورد پراکندگی تیپ های مهم و بیماری زای باکتری B ,A)وE ) در برخی از ماهیان بومی ایران تعیین تیپ شایع باکتری توجه بیشتر به کنترل بهداشتی اغذیه دریایی و فراهم نمودن زمینه برای انجام مطالعات بعدی نظیر تولید آنتی توکسین اختصاصی بر علیه تیپ های شایع و ... بوده است. یکی از منابع مهم این باکتری قسمتهای مختلف بدن آبزیان هستند.
مواد و روشها: 120 نمونه ماهی از 4 گونه مختلف (قزل آلا، سوف، سنگسر، شیر ماهی) جمع آوری و قسمتهای روده و آبشش آنها بطور جداگانه مورد آزمایش قرار گرفت. هر نمونه پس از غنی سازی، سانتریفوژ، و تنظیم pH به سه قسمت حرارت دیده ، حرارت ندیده، وتریپسینه تقسیم و از هر یک 0.5 میلی لیتر بصورت داخل صفاقی به موش آزمایشگاهی تزریق گردید(Bioassay) پس از اثبات وجود توکسین با استفاده از آنتی توکسین های مونووالان استاندارد، تیپ توکسین تعیین شد.
یافته ها: میزان آلودگی ماهیان شمال (قزل‌ آلا و سوف) بطور متوسط 8.33% و ماهیان جنوب (سنگسر و شیر ماهی) 1.66% تعیین گردید و در بین گونه های مختلف نیز بیشترین میزان آلودگی در ماهیان سوف 10% مشاهده شد و پس از آن ماهیان قزل آلا (6.66%) ماهیان سنگسر (3.33%) و ماهیان شیر (بدون آلودگی) قرار گرفتند. این مطالعه همچنین نشان داد که تیپ E شایعترین تیپ باکتری در ماهیان دریایی است بطوریکه از مجموع 12 مورد مثبت 6مورد (50% ) تیپ E، 3 مورد (25%) تیپ B و 2 مورد (16.6%) تیپ A تشخیص داده شد و در 1 مورد تیپ توکسین تعیین نگردید.
نتیجه گیری: با توجه به وقوع چندین اپیدمی بوتولیسم در کشور اقداماتی چون تخلیه امعا و احشا ماهیان بلافاصله پس از صید، نگهداری محصولات در زیر 3 درجه سانتی گراد و استفاده از حرارت کافی در هنگام مصرف برای جلوگیری از وقوق این نوع مسمومیت ضروری می باشد.