116. مقایسه روند توسعه تخمدان ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در آب شیرین و لب شور
نویسندگان: علی فلاحتی مروست()، باقر امیری مجازی()، بهروز ابطحی()، مرتضی علیزاده()
منبع: مجله علوم و فنون دریایی ایران زمستان 1381; 2(1):47-58. (انتشار توسط sid.ir)
خلاصه مقاله:
به منظور بررسی تاثیر آب لب شور بر روند توسعه تخمدان ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و مقایسه آن با آب شیرین، از ماهیان قزلآلای رنگین کمان با میانگین وزنی 200±5g استفاده شد. در طول 140 روز دوره پرورش دما، pH و اکسیژن محلول در آب شیرین و لب شور یکسان و شوری آب شیرین و لب شور بترتیب 0.4-0.5 ppt و 14.7ppt-14.3 بود. نتایج حاصل از مطالعه بافت شناسی تخمدانهای ماهیان نشان داد روند توسعه تخمدانها در آب لب شور سریعتر از این روند در آب شیرین است، همچنین این نتایج با تغییرات شاخصهای گنادوسوماتیکGSI و هپاتوسوماتیک HSI مطابقت داشت