ghezel ala
تماس منابع دانلود پیوندها مقالات درباره  
   
فیلم و عکس ماهیگیری ورزشی بیماریها تکثیر و پرورش زیست شناسی صفحه اول
عناوین مقالات:
با کلیک روی عنوان، متن
کامل را در سمت راست ببینید
 
 

49. بررسی ایجاد ماهیان تتراپلوئید قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به وسیله شوک گرمایی
50. بررسی بافت شناسی تغییرات غدد جنسی پس از تجویز هورمون 17 آلفا – متیل تستوسترون در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
51. بررسی برخی تغییرات ریخت شناسی ناشی از اثرات سمی فلز مس بر اسپرم ماهی کپور و قزل آلا با استفاده از میکروسکوپ الکترونی اسکن (SEM)
52. بررسی برخی تغییرات سلول های خونی در ماهیان تریپلوئید قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
53. بررسی برخی فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورش یافته در استخرهای خاکی
54. بررسی تاثیر آستاگزانتین جیره غذایی بر ذخیره آستاگزانتین تخمک و قابلیت لقاح در مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
55. بررسی تاثیر القا تریپلوئیدی بر تغییرات برخی شاخص های خون شناسی ماهیان تمام ماده قزل آلای رنگین کمان در فصل زمستان
56. بررسی تاثیر تزریق داخل صفاقی ترونت ایکتیوفتریوس مولتی فیلیس بر آنتی بادی های سرمی ماهی قزل آلای رنگین کمان
57. بررسی تاثیر تزریق و حمام تیروکسین بر جذب کیسه زرده و رشد طولی و عرضی لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
58. بررسی تاثیر تغذیه اولیه بر رشد لارو نورس قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
59. بررسی تهیه ماهی دودی قزل آلا به دو روش گرم و سرد در کشور ایسلند با تاکید بر تغییرات شیمیایی و میکروبی قزل آلا دودی ضمن فرآوری و در زمان نگهداری آنها
60. بررسی رژیم غذایی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در رودخانه های خرمناز و بشار در یاسوج
61. بررسی روند تغییرات عناصر کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم در مراحل مختلف رشد تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
62. بررسی شرایط بهینه برای سنجش فعالیت بیگانه خواری توسط گرانولوسیت ها ماهی قزل آلای رنگین کمان در شیشه با استفاده از مخمر
63. بررسی عملکرد مکمل فیتاز بر جایگزینی آردماهی با آرد سویا و تاثیر آن بر رشد و ترکیب بدن ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhychus mykiss)
64. بررسی مقایسه ای اثر پر اکسید هیدروژن (آب اکسیژنه) و سبز مالاشیت در پیشگیری و درمان آلودگی قارچی تخم قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

 
بعد ادامه فهرست قبل
تبلیغات:


50.
بررسی بافت شناسی تغییرات غدد جنسی پس از تجویز هورمون 17 آلفا – متیل تستوسترون در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
نویسندگان: مریم طلا()، مریم رضائیان()، فرهاد امینی().
منبع: مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران) 1385; 61(2):187-193. (انتشار توسط sid.ir)

خلاصه مقاله:
هدف: بررسی بافت شناسی غدد جنسی ماهیان قزل آلای رنگین کمانی که به منظور تغییر جنسیت به نر تحت تجویز هورمون 17 آلفا – متیل تستوسترون قرار گرفته بودند. طرح: مطالعه توصیفی.
حیوانات: ماهی قزل آلای رنگین کمان.
روش: تجویز هورمون 17 آلفا – متیل تستوسترون (MT) با استفاده از دو روش غوطه وری و خوراکی در دو فصل و در 5 و 11 تیمار و منظور نمودن یک گروه شاهد در دو فصل. تجویز 250 میکروگرم در لیتر هورمون MT. به تخمهای چشم زده و لاروهای دارای کیسه زرده در دو نوبت 2 ساعته با فواصل زمانی 4 و 8 روز در روش غوطه وری. تجویز مقادیر 0.5ppm، 1، 2، 3 و 30 هورمون MT به لاروها از زمان شروع تغذیه فعال برای دوره های زمانی 60، 70، 90 و 120 روزه در روش خوراکی. تهیه لامهای بافتی از غدد جنسی 20 عدد ماهی از هر یک از تیمارهای فصل اول و دوم به ترتیب در سن 24 و 11 ماهگی. بررسی تغییرات بافتی احتمالی در غدد جنسی و نیز تعیین نسبتهای جنسی (نر، ماده، جنسیت بینابینی و عقیمی) در هر تیمار و نیز در گروه شاهد.
نتایج: در مقاطع بافت شناسی غدد جنسی ماهیان در تیمارهای هر دو فصل، وضعیت های جنسی نر، ماده، جنسیت بینابینی و عقیمی مشاهده گردید. در مقاطع بافت شناسی بیضه یکی از ماهیان نر فصل اول، در میان انبوه سلولهای اسپرماتوزوئید، چند عدد فولیکول نیز مشاهده شد. در جنسیت بینابینی، سلولهای جنسی نر و ماده در کنار یکدیگر مشاهده شدند و در حالیت عقیمی که خود شامل سه گروه نر عقیم، ماده عقیم و کاملا عقیم گردید، غدد جنسی به طور نسبی و یا مطلق عاری از سلولهای جنسی نر یا ماده بودند. در مقاطع بافت غدد جنسی تعدادی از ماهیان نر عقیم و ماهیان دارای جنسیت بینابینی در تیمارهای اول و بعضی از ماهیان نر در تیمارهای فصل دوم، سیستمهایی که مملو از اسپرماتوزویید بودند در مجاورت سلولهای تمایز نیافته مشاهده گردید.
نتیجه گیری: با توجه به مشاهدات بافت شناسی در این مطالعه می توان اظهار داشت که ایجاد نرسازی با روش تجویز خوراکی هورمون 17 آلفا – متیل تستوسترون میسر می باشد.