40. بررسی اثر ناپلئوسهای آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) غنی شده با اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره و ویتامین C روی مقاومت در برابر تنشهای محیطی دما و کمبود اکسیژن در لاروهای قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
نویسندگان: پریا اکبری(Paria.akbary[at]gmail.com)، سید عباس حسینی()،محمدرضا ایمان پور()، محمد سوداگر()، فردین شالویی().
منبع: مجله زیست شناسی ایران پاییز 1387; 21(4):600-610. (انتشار توسط sid.ir)
خلاصه مقاله:
استفاده از غذای زنده در بهبود کیفیت در آبزی پروری حایز اهمیت است. آرتمیای غنی شده با مواد مغذی ضروری خصوصا اسیدهای چرب بلند زنجیره و ویتامین C جهت افزایش رشد و درصد بقا و مقاومت در برابر تنشهای محیطی و بیماریهای عفونی در گونه های مختلف آبزیان مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این تحقیق بررسی مقاومت لاروهای قزل آلای رنگین کمان به تنشهای محیطی از طریق تغذیه با آرتمیای غنی شده با اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره است که در 4 گروه مختلف و با سه تکرار در هر تیمار بمدت 2 هفته انجام گرفت. لاروهای تازه به تغذیه افتاده ماهی قزل آلا بصورت تصادفی از حوضچه های پرورش انتخاب شدند و در 4 تیمار غذایی بشرح زیر: غذای کنسانتره تجاری، ناپلئوس آرتمیای اینستار I، آرتمیای غنی شده، مخلوط آرتمیای غنی شده و غذای کنسانتره (10 درصد آرتمیای غنی شده و 90 درصد غذای کنسانتره) تغذیه شدند. در پایان آزمایش لاروهای تیمار سوم که از آرتمیای غنی شده تغذیه کرده بودند با 91.34±1.52 درصد بازماندگی در شرایط تنش دمای بالا (24 درجه سانتی گراد) و 77±1 درصد بازماندگی در شرایط کمبود اکسیژن بمدت 5 دقیقه، مقاوم ترین لاروها در مقایسه با سایر تیمارها بودند (p<0.05).