3. اثر استفاده از آرد گاماروس دریایی و رودخانه ای به عنوان مکمل غذایی بر رشد و بقای لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
نویسندگان: محمدصادق علوی یگانه(alavi_tmu[at]yahoo.com)، عبدالمحمد عابدیان()، مسعود رضایی
منبع: پژوهش و سازندگی زمستان 1386; 20(4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان):113-123.(انتشار توسط sid.ir)
خلاصه مقاله:
این تحقیق با هدف افزایش میزان رشد و بقا در لاروهای قزل آلای رنگین کمان از طریق تغذیه با مکمل آرد گاماروس رودخانه ای و دریایی در چهار سطح 10، 25، 50 و 100 درصد در مقایسه با غذای تجاری در 9 گروه مختلف و با چهار تکرار به مدت 60 روز در کارگاه تکثیر و پرورش آزادماهیان شهید باهنر کلاردشت صورت گرفت. لاروهای تازه به تغذیه افتاده قزل آلا به صورت تصادفی از حوضچه های پرورش انتخاب شده و با 9 تیمار غذایی مختلف تغذیه گردیدند. در پایان آزمایش تیمارهای دوم (مخلوط 90% غذای تجاری و 10% آرد گاماروس رودخانه ای) و ششم (مخلوط 90% غذای تجاری و 10% آرد گاماروس دریایی) به طور معنی داری افزایش وزن و ضریب رشد روزانه بیشتری را نسبت به گروه شاهد نشان دادند (p<0.05) بیشترین میزان رشد در تیمار ششم بدست آمد که از نظر افزایش وزن، افزایش طول و ضریب رشد روزانه اختلاف معنی داری با سایر تیمارها داشت (p<0.05). کمترین مقدار ضریب تبدیل غذایی و بیشترین مقدار فاکتور وضعیت نیز در تیمار ششــم مشاهده شد اما این اختلاف با اغلب تیمارها معنـی دار نبــود (p³0.05). از نظر میزان بقا به جز تیمار پنجم اختلاف معنی داری بیـن سـایر تیمارها مشاهده نشــد (p³0.05). با توجه به ارزش غذایی، میزان کاروتنویید کل و اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره (HUFA) به خصوص DHA و EPA موجود در گاماروس دریایی، همچنین افزایش رشد مشاهده شده، تغذیه لارو قزل آلای رنگین کمان با10% مکمل آرد گاماروس توصیه می گردد