24. افزایش مقاومت به تنشهای محیطی pH و دما در لاروهای قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) از طریق تغذیه با مکمل پودر گاماروس
نویسندگان: محمدصادقی علوی یگانه(malavi[at]modares.ac.ir)، عبدالمحمد عابدیان کناری()، مسعود رضایی()، حمید محمدی آزرم().
منبع: مجله علوم و فنون دریایی ایران زمستان 1382; 3(1):57-66. (انتشار توسط sid.ir)
خلاصه مقاله:
این تحقیق با هدف افزایش مقاومت لاروهای قزل آلای رنگین کمان به تنشهای محیطی از طریق تغذیه با مکمل پودر گاماروس رودخانه ای و دریایی در دو سطح 10% و 25% در مقایسه با غذای تجاری در 5 گروه مختلف و با سه تکرار به مدت 60 روز انجام شد. لاروهای تازه به تغذیه افتاده ماهی قزل آلا به صورت تصادفی از حوضچه های پرورش انتخاب شدند و با 5 تیمار غذایی شامل غذای کنستانتره تجاری (به عنوان شاهد)، مخلوط 90% غذای تجاری و 10% پودر گاماروس دریایی، مخلوط 75% غذای تجاری و 25% پور گاماروس دریایی تغذیه شدند. در پایان آزمایش گروههای تغذیه شده با مکمل پودر گاماروس دریایی و آب شیرین در هر دو سطح 10% و 25%، در اغلب موارد دارای بقای بیشتری در برابر تنشهای محیطی نسبت به گروه شاهد بودند. بین تیمارها در شوکهای pH اسیدی (3.8) و دمای بالا (24oC)، لاروهای گروه چهارم که با 10% مکمل پودر گاماروس دریایی تغذیه شده بودند، با بیشترین بقا، اختلاف معناداری را نسبت به تیمار شاهد نشان دادند (P£0.05). اما در شوک pH قلیایی (11.8)، با وجود بقای بیشتر در گروه چهارم این اختلاف معنادار نبود (P³0.05). با توجه به نتایج به دست آمده استفاده از 10% مکمل پودر گاماروس دریایی برای تولید لاروهای مقاوم و با کیفیت بهتر توصیه می شود.