23. افزايش مقاومت به استرس هاي محيطي pH و دما در لاروهاي قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss) از طريق تغذيه با آرتمياي غني شده با اسيدهاي چرب غير اشباع بلند زنجيره
نویسندگان: محمدکاظم میرزاخانی()، قبادآذری تاکامی()، عبدالمحمد عابدیان کناری()، اکبر بنوره().
منبع: پژوهش و سازندگي زمستان 1384; 18(4 (پي آيند 69) در امور دام و آبزيان):47-52. (انتشار توسط sid.ir)
خلاصه مقاله:
اين تحقيق در آبان ماه سال 1382 در کارگاه تکثير و پرورش آزاد ماهيان شهيد باهنر کلاردشت شهر چالوس و با هدف افزايش مقاومت لاروهاي قزل آلاي رنگين کمان به استرس هاي محيطي از طريق تغذيه با آرتمياي غني شده با اسيدهاي چرب غير اشباع بلند زنجيره، در 4 گروه مختلف و با 3 تکرار در هر تيمار به مدت 20 روز انجام پذيرفت. لاروهاي تازه به تغذيه افتاده ماهي قزل آلا به صورت تصادفي از حوضچه هاي پرورش انتخاب شدند و با 4 تيمار غذايي که عبارت بودند از: غذاي کنسانتره تجاري، ناپليوس آرتمياي اينستار I، آرتمياي غني شده، مخلوط آرتمياي غني شده و غذاي کنسانتره )هر کدام به ميزان (%50 تغذيه شدند. در پايان آزمايش لاروهاي تيمار سوم که از آرتمياي غني شده تغذيه کرده بودند با 98.9± 1.9 درصد بازماندگي در شرايط استرس pH پايين و 66.5 ±3.7 درصد بازماندگي در شرايط استرس pH بالاتر از محيط پرورش، مقاوم ترين لاروها در برابر استرس حاصل از تغيير pH بودند (p<0.05). همچنين بيشترين ميزان مقاومت در برابر استرس حاصل از تغيير دماي محيط در لاروهاي تيمار سوم و چهارم با 77.8 درصد بازماندگي در دماي 24 درجه سانتي گراد مشاهده شد (p<0.05).